X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Γερμανία εξετάζει την αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία

Η Γερμανία εξετάζει την αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κ. Μπέρμποκ.

Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους.

Όμως το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας να αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός Υπουργός Ενέργειας, Χέρμαν Χαλουσένκο, δήλωσε οτι οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, που σφυροκοπήθηκαν στις πρόσφατες επανειλημμένες επιθέσεις της Ρωσίας, θα μπορούσαν θεωρητικά να αποκατασταθούν πλήρως ως το καλοκαίρι.

Διευκρίνισε ωστόσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ουκρανική έκδοση του Forbes και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ότι για να κατορθωθεί αυτό, θα έπρεπε να μη μεσολαβήσουν νέα ρωσικά πλήγματα.

Το τρέχον διάστημα η κατάσταση είναι δύσκολη, αναγνώρισε. «Στο Κίεβο, όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από οπουδήποτε αλλού, η κατάσταση βελτιώνεται ελαφρά», είπε.

Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών στην πρωτεύουσα ή άλλες περιοχές της χώρας, όπου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share