X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια μεταρρυθμίσεις για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση τα €85 εκ. στην...

Για μεταρρυθμίσεις για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση τα €85 εκ. στην Κύπρο από το NextGenerationEU, λέει η Φον ντερ Λάιε

Συγχαρητήρια στην Κύπρο για το πράσινο φως για να λάβει 85 εκατομμύρια ευρώ από το NextGenerationEU έδωσε με βιντεογραφημένο μήνημά της η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σήμερα έχω καλά νέα για την Κύπρο. Η Κύπρος έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο ως προς την εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης ώστε να λάβει την πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο του NextGenerationEU. Μόλις λοιπόν το εγκρίνουν και τα κράτη μέλη, η Κύπρος θα λάβει 85 εκατομμύρια ευρώ. Και έπεται συνέχεια. Γιατί η Κύπρος πρόκειται να λάβει πάνω από 1 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς υλοποιεί το σχέδιό της» ανέφερε η κ. Φον ντερ Λάιεν.

«Η πρώτη αυτή πληρωμή είναι αποτέλεσμα της ικανοποιητικής και γρήγορης προόδου της Κύπρου όσον αφορά την εφαρμογή της πρώτης δέσμης μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων», πρόσθεσε.

«Σε αυτές περιλαμβάνονται σημαντικά μέτρα για την πράσινη μετάβαση. Προκηρύξεις διαγωνισμών για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέα μέτρα ενεργειακής απόδοσης για τον κατασκευαστικό τομέα, και ένα σχέδιο δράσης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στη χώρα», συνέχισε.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε επίσης ότι υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος σε σχέση με την ψηφιακή μετάβαση. «Η Κύπρος έχει δρομολογήσει εθνικό σχέδιο για τις ηλεκτρονικές δεξιότητες. Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση που θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες της Κύπρου διαθέτουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στην οικονομία του αύριο», είπε.

«Και έχουν ξεκινήσει πολλές ακόμα επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Συγχαρητήρια λοιπόν, Κύπρος! Συνεχίστε έτσι. Η Επιτροπή στέκεται δίπλα σας ώστε το NextGenerationEU να στεφθεί με επιτυχία για εσάς», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share