X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΓια πρώτη φορά σε έξι ημέρες, μείωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού...

Για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, μείωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα, 5 νεκροί στη Μαλαισία

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από πέντε συναπτές ημέρες που έσπαγαν ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο, καταγράφοντας 38.645 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, με τις 3.624 περιπτώσεις να παρουσιάζουν συμπτώματα της COVID-19 και τα υπόλοιπα 35.021 ασυμπτωματικά, που το Πεκίνο μετράει χωριστά.

Χθες Δευτέρα ανακοινώθηκε ρεκόρ 40.347 κρουσμάτων, εκ των οποίων 3.822 παρουσίαζαν συμπτώματα. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παρέμεινε αμετάβλητος, στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 315.248 μολύνσεων με συμπτώματα, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής επιτροπής υγείας (σ.σ. του Υπουργείου Υγείας).

Η χώρα είναι ανάστατη μετά τις διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου, ιδίως στη Σαγκάη και στο Πεκίνο, εναντίον των εξαιρετικά αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της επιδημίας τρία χρόνια μετά την εκδήλωσή της. Η κινεζική αστυνομία ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις και στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, για την αποτροπή νέων κινητοποιήσεων.

Στο μεταξυ, το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα υπέκυψαν άλλοι 5 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.465 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα 33 εκατ. κατοίκων έφθασε τους 36.657 νεκρούς επί συνόλου 4.988.759 μολύνσεων.

Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 27.638. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 92 ασθενείς με την COVID-19, 51 διασωληνωμένοι.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share