X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ 21η Φεβρουαρίου πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης Μπλίνκεν στην Αθήνα

Η 21η Φεβρουαρίου πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης Μπλίνκεν στην Αθήνα

Την 21η Φεβρουαρίου υποδεικνύουν ανώτερες ελληνικές διπλωματικές πηγές ως πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα.

Υπό το φως της χθεσινής συνάντησης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, στην Ουάσιγκτον, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η στάση της Τουρκίας αντιμετωπίζεται πλέον κριτικά σε διεθνές επίπεδο.

«Σήμερα κατανοούν όλοι οι εταίροι μας ότι η Τουρκία είναι πρόβλημα», επισήμαναν οι διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της γείτονος θέτουν σε διακινδύνευση την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν εκ νέου στον παράνομο και ανυπόστατο χαρακτήρα του τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ απέρριψαν τις αιτιάσεις Τσαβούσογλου για την Ελλάδα.

Τέλος, οι διπλωματικές πηγές σημείωσαν ότι η ελληνική πλευρά έχει ενημερώσει πλήρως τις ΗΠΑ για τις ελληνικές θέσεις σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share