Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Η Αιγυπτιακή προεδρία για τη τριμερή Σύνοδο Κορυφής και συνάντηση Σίσι – Μητσοτάκη

Η Αιγυπτιακή προεδρία για τη τριμερή Σύνοδο Κορυφής και συνάντηση Σίσι – Μητσοτάκη

0
Η Αιγυπτιακή προεδρία για τη τριμερή Σύνοδο Κορυφής και συνάντηση Σίσι – Μητσοτάκη

Σε ενίσχυση των σχέσεων των τριών χωρών και διαβούλευση τρόπων αντιμετώπισης των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, αποσκοπεί η τριμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Αιγύπτου.

«Η τριμερής Σύνοδος Κορυφής της Αθήνας αποσκοπεί στο να συνεχίσει να οικοδομεί στα όσα επιτεύχθηκαν κατά τις προηγούμενες οκτώ Συνόδους Κορυφής, να αξιολογήσει την ανάπτυξη στους διάφορους τομείς συνεργασίας και να παρακολουθήσει τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών, εμβαθύνοντας παράλληλα τις διαβουλεύσεις τους και συζητώντας τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Αναφορικά με τη συνάντηση του Αιγύπτιου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, η Αιγυπτιακή προεδρία τονίζει ότι ο Πρόεδρος Αλ Σίσι επαίνεσε τις ισχυρές και ιστορικές σχέσεις Αιγύπτου και Ελλάδος και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τις δύο κυβερνήσεις και τους δύο λαούς.

Όπως αναφέρει η Αιγυπτιακή προεδρία, από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, επαινώντας τις ισχυρές αυτές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες αναπτύσσονται σημαντικά σε όλους τους τομείς, τονίζοντας την επιθυμία της Ελλάδας για την περαιτέρω εδραίωσή τους στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και του τριμερούς μηχανισμού με την Κύπρο.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για το ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως πυλώνας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, καθώς και με δεδομένες τις προσπάθειές της στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ