X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ακαδημία Georgi Benkovski της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας φιλοδοξεί να γίνει κέντρο...

Η Ακαδημία Georgi Benkovski της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας φιλοδοξεί να γίνει κέντρο σύνθετης αεροπορικής εκπαίδευσης

Η 1η Διεθνής Εβδομάδα Δοκίμων και Σπουδαστών παρουσιάστηκε στη βουλγαρική Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας Georgi Benkovski τη Δευτέρα. Στο φόρουμ συμμετέχουν δόκιμοι και σπουδαστές από στρατιωτικές σχολές και ακαδημίες της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φόρουμ, που διοργανώνεται από την Ακαδημία έως την 1η Απριλίου, έχει ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των συμμετεχουσών χωρών, να αυξήσει τις ανταλλαγές δοκίμων, σπουδαστών και καθηγητών και να δημιουργήσει ευνοϊκές βάσεις για μελλοντικά κοινά έργα σε διάφορα προγράμματα και έρευνες στον τομέα της άμυνας και της αεροπορίας.

Ανοίγοντας το φόρουμ, η αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας Teodora Genchovska δήλωσε ότι, ως διάδοχος και φορέας της κληρονομιάς των πρωτοπόρων της πολεμικής αεροπορίας, η Ακαδημία Georgi Benkovski της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία επαναλειτούργησε πριν από τρία χρόνια, φιλοδοξεί να γίνει ένα κέντρο κύρους για σύνθετη αεροπορική εκπαίδευση που προετοιμάζει υψηλά καταρτισμένο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και ειδικούς στην εναέρια κυκλοφορία όχι μόνο για τις ανάγκες της άμυνας αλλά και για ολόκληρο τον τομέα της ασφάλειας, την πολιτική αεροπορία, την αεροπορική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, για να γίνουν αυτές οι φιλοδοξίες πραγματικότητα απαιτείται ριζικός εκσυγχρονισμός της βάσης της σχολής και πλήρης επαγγελματική πιστοποίηση της εκπαίδευσης που να ανταποκρίνεται στα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Σημαντικό στοιχείο αυτής της φιλόδοξης πολιτικής της Ακαδημίας είναι η ενεργός διεθνής συνεργασία της και το άνοιγμά της στην περιφερειακή εκπαιδευτική αγορά, υποστήριξε η Genchovska.

Η Βουλγαρία είναι μια από τις κοιτίδες της πολεμικής αεροπορίας και έχει αφήσει μόνιμο σημάδι στην παγκόσμια ιστορία της αεροπορίας και της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share