X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ ΑΛΚ εξέδωσε την τρίτη τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων της

Η ΑΛΚ εξέδωσε την τρίτη τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων της

Ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν απο το τέλος Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Απριλίου χαρακτηρίζει την εμπορικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) σε ανακοίνωσή της για την έκδοση της τρίτης συνοπτικής τριμηνιαίας έκθεσης πεπραγμένων, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αρχή, η έκθεση καλύπτει την περίοδο 28 Ιανουαρίου 2022 έως 27 Απριλίου 2022, η οποία περιλαμβάνει, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και το ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Αρχής, Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού, που προλογίζει την έκθεση, «στο νέο γεωπολιτικό γίγνεσθαι που διαμορφώνεται λόγω της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου προχώρησε κατά τη διάρκεια παράθεσης των πεπραγμένων του σε πλήρη ανάληψη του αναβαθμισμένου ρόλου της Αρχής, υιοθετώντας τα σχετικά πακέτα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία συναινεί η Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας, όμως, την ίδια στιγμή τον αντίκτυπο τούτων των κυρώσεων σε σχέση με τις δραστηριότητες της Αρχής Λιμένων Κύπρου».

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της περιόδου ήταν η εμπορικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας, η διαδικασία της οποίας περιγράφεται εκτενώς στην εν λόγω έκθεση με αναφορές του Γενικού Διευθυντή της Αρχής, Άνθιμου Χριστοδουλίδη, ενώ η τρίτη τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων περιλαμβάνει επιπρόσθετα στοιχεία, συγκρινόμενη με τις δυο προηγούμενές της εκδόσεις που παρουσιάζουν τομεακές δράσεις της Αρχής, γεγονός που θα υιοθετηθεί και σε μεταγενέστερες εκδόσεις, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η τρίτη συνοπτική τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Λιμένων Κύπρου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Αρχής Λιμένων Κύπρου: www.cpa.gov.cy.

Συνάντηση ΑΛΚ με KITION Ocean Port

Παράλληλα, η Επιτροπή Διαχείρισης Θεμάτων Εμπορικοποίησης / Ρύθμισης Λιμενικών Θεμάτων συναντήθηκε την Τρίτη με αντιπροσώπους της εταιρείας KITION Ocean Port για συζήτηση των διαδικασιών που ακολουθούνται μετά την εμπορικοποίηση της 1ης Απριλίου 2022 και ανασκόπηση της προόδου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΑΛΚ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΛΚ, Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού, δήλωσε ικανοποίηση για τη μέχρι στιγμής διαχείριση του λιμανιού Λάρνακας και των εμπορικών του δραστηριοτήτων. Από την πλευρά του ο διευθυντής Λιμανιού KΙΤΙΟΝ, Gideon Golber, ευχαρίστησε την ΑΛΚ για τη συμβολή της στις διαδικασίες που ακολουθούν και την αγαστή συνεργασία, σημειώνει το δελτίο Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιούνται μηνιαίες συναντήσεις για παρακολούθηση των εξελίξεων και συζήτηση των θεμάτων που πιθανόν να προκύψουν, ούτως ώστε η διαχείριση και η ρύθμιση των λιμενικών θεμάτων να είναι απρόσκοπτη, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share