X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΑΣΔΥΚ διαμαρτύρεται ότι αποκλείστηκε από τη διαβούλευση για το ωράριο εργασίας...

Η ΑΣΔΥΚ διαμαρτύρεται ότι αποκλείστηκε από τη διαβούλευση για το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΑΣΔΥΚ, σε ανακοίνωση της διαμαρτύρεται ότι αποκλείστηκε από τη διαβούλευση για το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο.

Αναφέρει ότι «όσον αφορά στο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο είναι με έκπληξη και απογοήτευση που πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία διαβούλευσης, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ, με αντικείμενο την αναθεώρηση της ευελιξίας του ωραρίου εργασίας. Μάλιστα, φαίνεται η διαβούλευση να διανύει το τελικό στάδιο, με τον γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ Στράτη Ματθαίου, να ανακοινώνει ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο».

Με ιδιαίτερη ενόχληση παρατηρούμε, για πολλοστή φορά, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι η ΑΣΔΥΚ αποκλείστηκε και από αυτή τη διαβούλευση. «Εξακολουθεί το Υπουργείο Οικονομικών να τηρεί την αρνητική στάση του έναντι της Οργάνωσής μας», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Οργάνωση απέστειλε χθες επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή, στην οποία καταθέτει «τη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό της από τον διάλογο και διεκδικώντας συμμετοχή στη διαβούλευση, αφού, οι όποιες αλλαγές αναμφίβολα θα επηρεάζουν και τα μέλη της Οργάνωσής μας».

Η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι, στο τραπέζι της διαβούλευσης είναι χρήσιμο να ακουστούν όσο το δυνατό περισσότερες και διαφορετικές απόψεις και ο προβληματισμός όλων των εμπλεκομένων μερών, Υπουργείων, Οικονομικών, Μεταφορών και Έργων, Παιδείας και Πολιτισμού, δημοσιοϋπαλληλικών των εκπαιδευτικών Οργανώσεων, οργανωμένων γονέων και μαθητών. Και βεβαίως, ανεξάρτητων ειδικών εμπειρογνωμόνων σε ζητήματα συγκοινωνίας.

Σημειώνει ότι θα πρόκειται για μεγάλο λάθος η αποσπασματική προσέγγιση και αναθεώρηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

Εκφράζει επίσης τη θέση ότι «θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, τα Υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Πολιτισμού, Μεταφορών να καταθέσουν στοιχεία σχετικά με τα μοντέλα, ρυθμίσεις/πρακτικές που τηρούνται σε άλλες μεσογειακές χώρες, όχι προς αντιγραφή τους, αλλά ως βάση διαλόγου και προβληματισμού».

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση, αναφέρει η ΑΣΔΥΚ να καταθέσει μια ολιστική πρόταση που θα απαντά τεκμηριωμένα και με σαφήνεια στα προαναφερθέντα ζητήματα και σε όποια άλλα ενδεχομένως τεθούν από τα οργανωμένα σύνολα.

«Στόχος της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι, μέσα από  εποικοδομητική διαβούλευση, η αναζήτηση των ορθότερων δυνατών επιλογών, και όχι η υιοθέτηση πρόχειρων και βιαστικών αποφάσεων, που ενδεχομένως να μην αντιμετωπίζουν μακρόπνοα το κομφούζιο των οχημάτων που συγκεντρώνονται σε οδικές αρτηρίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share