Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Αστυνομία εντόπισε στη Λάρνακα 12 πρόσωπα να εργάζονται παράνομα

Η Αστυνομία εντόπισε στη Λάρνακα 12 πρόσωπα να εργάζονται παράνομα

0
Η Αστυνομία εντόπισε στη Λάρνακα 12 πρόσωπα να εργάζονται παράνομα

Δώδεκα πρόσωπα εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα σε επιχείρηση στην επαρχία Λάρνακας, αναφέρει η Αστυνομία και προσθέτει ότι ο εργοδότης τους πλήρωσε πρόστιμο ύψους 42 χιλιάδων ευρώ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, μέλη του κλιμακίου Λάρνακας της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης προέβησαν σε ελέγχους για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία». Συγκεκριμένα, προστίθεται, «σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας, συνελήφθησαν 11 πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονταν παράνομα».

Αναφέρεται ότι «άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο επίσης εργαζόταν παράνομα, προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου των μελών του Κλιμακίου Λάρνακας της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης  και πήδηξε από ύψος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι».

Τα 12 πρόσωπα αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και να κατηγορηθούν.

Ο εργοδότης των δώδεκα προσώπων, κλήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό όπου ανακρίθηκε και αναμένεται σήμερα να κατηγορηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Επιπρόσθετα, στον εργοδότη, εκδόθηκε από λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ειδοποίηση διαπίστωσης παράβασης ύψους 42 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή:ΚΥΠΕ