Home Featured Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ κάτι για να αποκτήσει πλεονέκτημα, λέει ο Λαπόρτα

Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ κάτι για να αποκτήσει πλεονέκτημα, λέει ο Λαπόρτα

0
Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ κάτι για να αποκτήσει πλεονέκτημα, λέει ο Λαπόρτα

Η Μπαρτσελόνα δεν «έκανε ποτέ οτιδήποτε» για να «αποκτήσει κάποιου είδους αθλητικού πλεονεκτήματος», δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, εν μέσω ερευνών για πληρωμές που έγιναν σε έναν πρώην επικεφαλής διαιτησίας.

Τον περασμένο μήνα, οι Ισπανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον καταλανικό σύλλογο για διαφθορά, αφού αποκαλύφθηκαν πληρωμές άνω των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν νωρίτερα φέτος σε εταιρεία η οποία ανήκει σε πρώην επικεφαλής διαιτησίας.

Η Μπαρτσελόνα λέει ότι πλήρωσε τον Jose Maria Enriquez Negreira, τον πρώην διαιτητή και πρώην αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (CTA) μεταξύ 1994 και 2018, για αναφορές και συμβουλές σχετικά με τη διαιτησία.

Ο σύλλογος «δεν έκανε ποτέ οτιδήποτε με στόχο ή πρόθεση να αλλάξει τον ανταγωνισμό για να επιτύχει κάποιου είδους αθλητικό πλεονέκτημα», είπε ο κ. Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου που ζητήθηκε σε σχέση με την υπόθεση.

Οι ισχυρισμοί για αδικήματα αποτελούν μέρος μιας «εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης» κατά της καταλανικής ομάδας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, La Liga, πρόσθεσε.

Εκτός από τον σύλλογο και τον Enriquez Negreira, δύο από τους πρώην προέδρους του συλλόγου, Josep Maria Bartomeu και Sandro Rosell, αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία για διαφθορά.

Πηγή:ΚΥΠΕ