X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Βόρεια Κορέα προχώρησε στην 3η δοκιμή πυραύλου σε λιγότερες από 10...

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην 3η δοκιμή πυραύλου σε λιγότερες από 10 ημέρες

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου άγνωστου τύπου, ανακοίνωσαν σήμερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας και οι ιαπωνικές αρχές.

Πρόκειται για την τρίτη δοκιμή τέτοιου οπλικού συστήματος στην οποία προχωρά η Πιονγκγιάνγκ μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.

Η βολίδα κατευθύνθηκε προς τα ανατολικά, προς τη θάλασσα, διευκρίνισε το επιτελείο. Η Πιονγκγιάνγκ έκανε δυο εκτοξεύσεις πυραύλων, που υποστήριξε ότι ήταν υπερηχητικοί, την 5η Ιανουαρίου και την 11η Ιανουαρίου. Η ιαπωνική ακτοφυλακή σημείωσε πως κατέγραψε την εκτόξευση στις 14:55 (σ.σ. τοπική ώρα 07:55 Κύπρου) από τη Βόρεια Κορέα «κατά τα φαινόμενα ενός ή περισσότερων βαλλιστικών πυραύλων».

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η ανάλυση του τόπου όπου κατέπεσε ο πύραυλος και το εάν επρόκειτο για έναν ή πολλούς. Νωρίτερα, το ιαπωνικό λιμενικό ανέφερε πως πύραυλος ή πύραυλοι έπεσε ή έπεσαν στο έδαφος, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοούσε την ξηρά σε κάποιο από τα νησιά του ιαπωνικού αρχιπελάγους ή όχι.

Η δεύτερη δοκιμή, που παρακολούθησε ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, οδήγησε στην επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος πέντε προσώπων που συνδέονται με το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως μοιάζουν αποφασισμένες να «κλιμακώσουν εσκεμμένα» την κατάσταση. Εάν η Ουάσινγκτον «υιοθετήσει τέτοια συγκρουσιακή συμπεριφορά», η Πιονγκγιάνγκ «θα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει με πιο σθεναρό τρόπο», διεμήνυσε εκπρόσωπος της βορειοκορεάτικης διπλωματίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share