X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ακόμη ανοίξει την πόρτα για τις διαπραγματεύσεις...

Η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ακόμη ανοίξει την πόρτα για τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, λέει ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας

Η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ανοίξει ακόμη την πόρτα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι προς την κυβέρνηση της χώρας του να απαγορεύσει την είσοδο ενός Βούλγαρου Ευρωβουλευτή και απροσδιόριστου αριθμού άλλων Βούλγαρων πολιτών.

«Τώρα καταλαβαίνετε γιατί αγωνίστηκα τόσο σκληρά για την προστασία των δικαιωμάτων των Βούλγαρων Μακεδόνων στο Σύνταγμα της χώρας αυτής (της Βόρειας Μακεδονίας) και για να αποτελέσει αυτό υποχρεωτική προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν αρκεί πλέον να αποδεικνύουν οι θεσμοί της Βόρειας Μακεδονίας ότι δεν συμμετέχουν στην αντιβουλγαρική εκστρατεία. «Είναι καιρός να αποδείξουν ότι καταπολεμούν ενεργά αυτή την εκστρατεία», είπε.

Ο Ράντεφ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί ώστε να τερματιστεί το αντιβουλγαρικό μίσος και η υστερία στη Βόρεια Μακεδονία.

Σήμερα το πρωί η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Σόφιας δήλωσε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσταση του γραμματέα της Βουλγαρικής Πολιτιστικής Λέσχης στην Οχρίδα, Χρίστιαν Πεντίκοφ, βελτιώνεται, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική και πιθανότατα θα μεταφερθεί σε άλλη μονάδα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε το νοσοκομείο.

Ο Πεντίκοφ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Σόφιας μετά την επίθεση που δέχτηκε στην Οχρίδα την περασμένη εβδομάδα και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη ΜΜΑ για θεραπεία την επόμενη ημέρα. Η επίθεση ήρθε μετά από μια σειρά επιθέσεων εναντίον βουλγαρικών πολιτιστικών συλλόγων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από τη Σόφια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share