X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH COP27 σηματοδοτεί ένα μικρό βήμα προς την κλιματική δικαιοσύνη, αλλά χρειάζονται...

H COP27 σηματοδοτεί ένα μικρό βήμα προς την κλιματική δικαιοσύνη, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για τον πλανήτη, λέει η Πρόεδρος της Κομισιόν

“Αντιμετωπίσαμε ορισμένα από τα συμπτώματα, αλλά δεν θεραπεύσαμε τον ασθενή από τον πυρετό του”, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την ολοκλήρωση των εργασιών της COP27, στο Σιαρμ Ελ Σέϊχ της Αιγύπτου.

Ανέφερε ότι είναι ευτυχής που η COP27 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση των ζημιών και απωλειών και έθεσε τα θεμέλια για μια νέα μέθοδο αλληλεγγύης μεταξύ αυτών που έχουν ανάγκη και εκείνων που είναι σε θέση να βοηθήσουν.

«Οικοδομούμε την εμπιστοσύνη. Αυτό είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε μπροστά, διότι δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής χωρίς κλιματική δικαιοσύνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ήδη ο κύριος συνεισφορέας παγκοσμίως στη διεθνή χρηματοδότηση για το κλίμα, και είμαι ικανοποιημένη που επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους πιο ευάλωτους στον πλανήτη μας, μέσω μιας πρώτης συμβολής για τις απώλειες και ζημιές», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε ότι η  ΕΕ θα παραμείνει στην ίδια πορεία για σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων και για το κλίμα, ειδικότερα μέσω της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του REPowerEU.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share