X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Credit Suisse δέχεται πλήγμα από τον πόλεμο της Ουκρανίας και δικαστικές...

Η Credit Suisse δέχεται πλήγμα από τον πόλεμο της Ουκρανίας και δικαστικές διαφορές

Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse προειδοποίησε τη Τετάρτη ότι θα αντιμετωπίσει ζημιά το πρώτο τρίμηνο λόγω των επιπτώσεων μακροχρόνιων νομικών θεμάτων και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι τα αποτελέσματά της «θα επηρεαστούν αρνητικά» από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, με 200 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (195 εκατομμύρια ευρώ) σε χαμένα έσοδα και προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες.

Η Credit Suisse είπε επίσης ότι θέτει επιπλέον 600 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για δικαστικές διαφορές που χρονολογούνται περισσότερο από μια δεκαετία, ανεβάζοντας τις συνολικές προβλέψεις για τις υποθέσεις σε 700 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Η τράπεζα θα δει επίσης απώλειες περίπου 350 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τη μείωση της αξίας της συμμετοχής της στο Allfunds Group, μια πλατφόρμα μεταξύ επιχειρήσεων.

Η Credit Suisse υπέστη ήδη ζημιά το 2021 μετά την κατάρρευση των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Greensill και Archegos.

Η τράπεζα είπε ότι οι απώλειες του πρώτου τριμήνου της θα αντισταθμιστούν εν μέρει από την ανάκτηση 170 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που είχε παραμερίσει σε προβλέψεις σχετικά με το Archegos, μαζί με κέρδη ακίνητης περιουσίας 160 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Η τράπεζα αναμένεται να δημοσιεύσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 27 Απριλίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share