Home Featured Η Δανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφός της και στη Βρετανία

Η Δανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφός της και στη Βρετανία

0
Η Δανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφός της και στη Βρετανία

Στην αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στη Βρετανία προκειμένου να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες θα προχωρήσει η Κοπεγχάγη, δήλωσε ο Δανός Υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Jyllands-Posten, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Είπε, επίσης, ότι γίνονται σχεδιασμοί προκειμένου να εκπαιδευτούν Ουκρανοί αξιωματικοί και στη Δανία.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ενόψει μιας συνόδου που θα πραγματοποιηθεί, αύριο Πέμπτη στην Κοπεγχάγη, όπου αναμένεται να συναντηθούν οι Υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, της Δανίας και της Ουκρανίας για να συζητήσουν την μακροπρόθεσμη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης, της αποναρκοθέτησης και της προμήθειας όπλων.

“Μέσα σε λίγο χρόνο η Δανία στέλνει 130 στρατιωτικούς εκπαιδευτές σε ένα βρετανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης”, δήλωσε ο Δανός Υπουργός Άμυνας, Μόρτεν Μπόντσκοφ.

Ο Μπόντσκοφ δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι εκπαιδευτές θα παρέχουν βασική στρατιωτική εκπαίδευση, περιλαμβανομένων του αστικού πολέμου και των τακτικών πολέμου σε Ουκρανούς στρατιώτες, με καθόλου ή περιορισμένη στρατιωτική εμπειρία.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε ο Υπουργός, η Δανία θα εκπαιδεύσει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό σε δανέζικο έδαφος ξεκινώντας από την εκπαίδευση των αξιωματικών του στρατού.

Πηγή:ΚΥΠΕ