X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Dell Technologies Inc καταργεί 6.650 Θέσεις Εργασίας Παγκοσμίως

Η Dell Technologies Inc καταργεί 6.650 Θέσεις Εργασίας Παγκοσμίως

Στην κατάργηση περίπου 6.650 θέσεων εργασίας ή περίπου το 5% του εργατικού της δυναμικού, παγκοσμίως, θα προχωρήσει η Dell Technologies Inc, λόγω μείωσης της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές της, αναφέρει τη Δευτέρα το Bloomberg News.

Η εταιρεία βιώνει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να διαβρώνονται με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο επικεφαλής εργασιών Τζεφ Κλαρκ σε σημείωμα του προς τους εργαζομένους, αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου.

Τα προηγούμενα μέτρα μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένης παύσης των προσλήψεων και των περιορισμών στα ταξίδια, δεν είναι πλέον αρκετά, είπε ο κ. Κλαρκ στο σημείωμα του.

Οι αναδιοργανώσεις των τμημάτων και οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι μια ευκαιρία για αύξηση της αποτελεσματικής λειτουργίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg News.

Η Dell δεν απάντησε αμέσως σε email του Reuters για σχολιασμό.

Εταιρείες από τη Microsoft Corp μέχρι την Amazon.com Inc και την Goldman Sachs Group Inc έχουν περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, πρόσφατα, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ύφεσης στην ζήτηση καθώς οι καταναλωτικές και εταιρικές δαπάνες συρρικνώνονται λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων.

Οι απολύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασαν σε υψηλό πέραν των δύο ετών τον Ιανουάριο καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας μείωσαν τις θέσεις εργασίας με τον δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ιστορικά, για να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη ύφεση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share