Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η δημόσια διαβούλευση αναγκαίο συστατικό της συμμετοχικής διακυβέρνησης, δήλωσε ο Σεντώνας

Η δημόσια διαβούλευση αναγκαίο συστατικό της συμμετοχικής διακυβέρνησης, δήλωσε ο Σεντώνας

0
Η δημόσια διαβούλευση αναγκαίο συστατικό της συμμετοχικής διακυβέρνησης, δήλωσε ο Σεντώνας

Τη σημασία της δημοσίας διαβούλευσης ως αναγκαίο συστατικό στη συμμετοχική διακυβέρνηση, ανέδειξε ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, τονίζοντας τα οφέλη από τη βελτίωση του όλου πλαισίου.

Ο κ. Σεντώντας μίλησε  ενόψει του σημερινού Εργαστηρίου Ιδεών για τις Δημόσιες Διαβουλεύσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Σεντώνας, το σημερινό εργαστήρι είναι μέρος μιας σειράς δράσεων, οι οποίες εντάσσονται κάτω από το Φόρουμ Δημοκρατίας, με την κύρια εκδήλωση να έχει οριστεί για τις 6 Μαΐου και η διοργάνωσή του είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η σημερινή εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Εργαστήριο Ιδεών Δημόσιες διαβουλεύσεις», στοχεύει να επικεντρωθεί στο πώς βελτιώνεται το πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες διαβουλεύσεις στη χώρα μας.

Το εργαστήρι χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο θα καταπιαστεί με τη σημασία της δημόσιας διαβούλευσης, το δεύτερο θα ασχοληθεί με τους τομείς βελτίωσης και το τρίτο θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση των αναγκαίων νομοθετικών αλλαγών για τη βελτίωση του πλαισίου.

«Η δημόσια διαβούλευση είναι αναγκαίο συστατικό για τη συμμετοχική διακυβέρνηση και έχουμε σημαντικό δρόμο να διανύσουμε, είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιώσουμε το πλαίσιο», ανέφερε ο κ. Σεντώνας.

Αν το βελτιώσουμε, πρόσθεσε, θα έχουμε εξαιρετικά σημαντικά οφέλη, πρώτον οι πολιτικές θα είναι καλύτερες γιατί θα ενσωματώνουν τη θέση της κοινωνίας των πολιτών και δεύτερον αυτός θα είναι ο βασικός τρόπος για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπλοκή τόσο μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες αύξησης της εμπιστοσύνης των πολιτών, είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ