Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η διασφάλιση πρόσβασης παιδιών προσφύγων από την Ουκρανία στην εκπαίδευση σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ

Η διασφάλιση πρόσβασης παιδιών προσφύγων από την Ουκρανία στην εκπαίδευση σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ

0
Η διασφάλιση πρόσβασης παιδιών προσφύγων από την Ουκρανία στην εκπαίδευση σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ

Τη διασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση για τα παιδιά που προσφυγοποιήθηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα συζητήσουν σε άτυπη τηλεδιάσκεψη οι Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου, οι Υπουργοί αρμόδιοι για θέματα παιδείας θα συζητήσουν τον συντονισμό της απάντησης της ΕΕ όσον αφορά τα θέματα εκπαίδευσης.

Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς τα κράτη μέλη μπορούν να συμβάλουν στην στήριξη παιδιών και δασκάλων που βρίσκονται ακόμα στην Ουκρανία, στη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών που φτάνουν στην ΕΕ, και το πώς οι προσπάθειες αυτές μπορούν να συντονιστούν σε επίπεδο ΕΕ.

Στις 4 Μαρτίου το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθέτησε εκτελεστική απόφαση για παροχή προστασίας στον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου, μέσω προσωρινού μηχανισμού που επιτρέπει στα εκτοπισμένα άτομα να έχουν εναρμονισμένα δικαιώματα σε όλη την ΕΕ.

Τα δικαιώματα αυτά, σημειώνεται, περιλαμβάνουν άδεια διαμονής, πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στη στέγαση, πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση.

Πηγή:ΚΥΠΕ