Home Featured Η δράση της ποδηλατικής αστυνόμευσης Πάφου τον Ιούλιο

Η δράση της ποδηλατικής αστυνόμευσης Πάφου τον Ιούλιο

0
Η δράση της ποδηλατικής αστυνόμευσης Πάφου τον Ιούλιο

Σε σωρεία καταγγελιών προχώρησαν τα μέλη της ποδηλατικής αστυνόμευσης της επαρχίας Πάφου κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου τα μέλη της ποδηλατικής αστυνόμευσης της ΑΔΕ Πάφου προλεβησαν σε 107 εξώδικες τροχαίες καταγγελίες, σε 26 περιπτώσεις βοήθειας προς το κοινό, διεκπεραίωσαν καθήκοντα λήψης μέτρων ασφάλειας κατά την διάρκια 25 εκδηλώσεων, παρείχαν βοήθεια σε άλλα τμήματα και υπηρεσίες της ΑΔΕ Πάφου και διενήργησαν 22 ανακοπές και ελέγχους υπόπτων προσώπων και οχημάτων.

Πρόσθεσε ότι, μεταξύ άλλων,  διενήργησαν ελέγχους σε χώρους στάθμευσης για πρόληψη σπάσιμων γυαλιών αυτοκινήτων και κλοπών απ’ αυτά, παρείχαν συμβουλές σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και άλλων υποστατικών για μέτρα ασφαλείας της περιουσίας τους, δόθηκαν συμβουλές σε τουρίστες και ντόπιους όπου ζητήθηκε , αστυνόμευσης την ευρύτερη περιοχή της Χλώρακας και Γεροσκήπου για πρόληψη της εγκληματικότητας .

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως ο θεσμός της Ποδηλατικής Αστυνόμευσης σε παγκύπρια βάση όσον αφορά στις παραλιακές πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, τέθηκε σε εφαρμογή, στις 17 Αυγούστου 2017.

Αρχικά εφαρμόστηκε σε πιλοτική βάση για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε όπως καθιερωθεί για όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο λόγω αναγκών που προκύπτουν από τον χειμερινό τουρισμό στην Κύπρο, όσο και λόγω των καιρικών συνθηκών μας, οι οποίες επιτρέπουν τις περιπολίες με ποδήλατο.

Πηγή:ΚΥΠΕ