X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Δυτική Αυστραλία προσπαθεί να συνέλθει από τις εκτεταμένες πλημμύρες

Η Δυτική Αυστραλία προσπαθεί να συνέλθει από τις εκτεταμένες πλημμύρες

Οι πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας είναι αντιμέτωπες με μια μακρά πορεία ανάκαμψης, καθώς τα λασπωμένα νερά υποχώρησαν για να αποκαλύψουν το πλήρες μέγεθος των πρόσφατων ζημιών σε σπίτια, δρόμους και ζώα.

Στην πλημμυρισμένη πόλη Fitzroy Crossing, όπου ζουν περίπου 1.000 άνθρωποι – τα νερά έσπασαν την κεντρική γέφυρα, διέλυσαν δρόμους και κατέστρεψαν σπίτια την τελευταία εβδομάδα.

Οι πλημμύρες δημιούργησαν μια τεράστια εσωτερική λίμνη στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Αυστραλίας, κατακλύζοντας επίσης μεγάλο μέρος του Fitzroy Crossing και των ιθαγενών κοινοτήτων στην αραιοκατοικημένη περιοχή.

«Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας όσον αφορά τόσο τη στέγαση όσο και την κατασκευή δρόμων», δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Στέγασης της πολιτείας, Τζον Κάρεϊ, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Πρέπει να στεγάσουμε τους κατοίκους», πρόσθεσε.

Οι τεράστιες φάρμες της περιοχής εκτιμάται ότι έχουν χάσει πολλές χιλιάδες βοοειδή, σύμφωνα με την ένωση κτηνοτρόφων Kimberley Pilbara.

«Ο αντίκτυπος στους ποιμενικούς σταθμούς θα είναι σημαντικός», προειδοποίησε την Πέμπτη η Υπουργός Γεωργίας της πολιτείας, Τζάκι Τζάρβις. «Στην πραγματικότητα δεν θα γνωρίζουμε τον πλήρη αντίκτυπο για πολλούς μήνες», επεσήμανε.

Η περιοχή του Κίμπερλι που επλήγη από τις πλημμύρες καλύπτει μια έκταση γης τρεις φορές μεγαλύτερη από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έχει πληθυσμό λιγότερο από 40.000 κατοίκους.

Η Αυστραλία έχει πληγεί επανειλημμένα από ισχυρές βροχοπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των αλλεπάλληλων κλιματικών κύκλων Λα Νίνια.

Πλημμύρες σάρωσαν περιοχές της ανατολικής Αυστραλίας τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ξεριζώνοντας ολόκληρα σπίτια από τα θεμέλιά τους σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους τον Ιούλιο, όταν οι πλημμύρες κατέκλυσαν το περιθώριο της παράκτιας πόλης.

Επιπλέον, μια καταστροφή από τις πλημμύρες στην ανατολική ακτή τον Μάρτιο – που προκλήθηκε από καταιγίδες στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία – στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 20 άτομα.

Αυστραλοί ερευνητές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή ενισχύει τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share