X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH EE στηρίζει τον επικεφαλής του ΔOM για μια δεύτερη θητεία

H EE στηρίζει τον επικεφαλής του ΔOM για μια δεύτερη θητεία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τον Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, Πορτογάλο Αντόνιο Βιτορίνο, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία απέναντι σε Αμερικανίδα υποψήφια, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι εκλογές για την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που έχουν προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα, φέρνουν αντιμέτωπους τον 66χρονο Βιτορίνο και την Αναπληρώτριά του, Αμερικανίδα ‘Ειμι Ποπ, την οποία στηρίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

“Τα κράτη μέλη (της ΕΕ) αποφάσισαν να στηρίξουν ομόφωνα την υποψηφιότητα του Αντόνιο Βιτορίνο”, δήλωσε ο Μπορέλ στο τέλος του συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στη Στοκχόλμη.

Ο Πορτογάλος πολιτικός και δικηγόρος επικράτησε του Αμερικανού υποψηφίου κατά την εκλογή του στην ηγεσία του ΔΟΜ το 2018 και έγινε ο δεύτερος μη Αμερικανός επικεφαλής αυτού του οργανισμού, που έχει 175 κράτη μέλη και του οποίου οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί είναι οι κυριότεροι χρηματοδότες.

Ο Βιτορίνο διετέλεσε Επίτροπος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (1999-2004) της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας (1995 έως 1997) επί Πρωθυπουργίας του Αντόνιο Γκουτέρες – νυν Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share