X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για τρομοκρατία μετά από φάρσες για βόμβες σε...

Η Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για τρομοκρατία μετά από φάρσες για βόμβες σε σχολεία σε όλη τη Βουλγαρία

Η Εισαγγελία της πόλης της Σόφιας στη Βουλγαρία ξεκίνησε έρευνα σε σχέση με ενέργειες ύποπτες για τρομοκρατία μετά από μηνύματα – φάρσες που στάλθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε σχολεία σε όλη τη χώρα και αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε η Εισαγγελία την Τρίτη.

Αποδεικτικά στοιχεία για το εάν οι φάρσες στάλθηκαν με σκοπό την πρόκληση αναταραχής/φόβου στον πληθυσμό ή την απειλή/εξαναγκασμό αρμόδιας αρχής, μέλους του κοινού ή αντιπροσώπου ξένου κράτους ή διεθνούς οργανισμού να εκτελέσει ή να παραλείψει μέρος των καθηκόντων του/της θα συγκεντρωθούν στη διαδικασία.

Τη Δευτέρα, και νωρίτερα την Τρίτη, λήφθηκαν δεκάδες ειδοποιήσεις για βόμβες σε σχολεία στη Σόφια, στο Πλέβεν, στο Σλίβεν και στο Μπουργκάς. Ένα μάλιστα ηλεκτρονικό μήνυμα παρελήφθη στο Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας. Τα σχολεία στη Σόφια, τη Βάρνα και το Μπουργκάς έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα φάρσας για βόμβες και τη Δευτέρα.

Η κύρια εκδοχή για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απειλούν για εκρηκτικούς μηχανισμούς στα σχολεία είναι ότι πρόκειται για υβριδικές επιθέσεις που συνδέονται με τη Ρωσία, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ιβάν Ντεμερτζίεφ στο Μάλκο Τάρνοβο την Τρίτη.

Τόνισε ότι οι απειλές συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις ίδιες πηγές και προσεγγίσεις επίθεσης.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα τηλέφωνα από τα οποία προέρχονται οι απειλές είναι καταχωρημένα στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ο Ντεμερτζίεφ.

Πρόσθεσε ότι θα συγκαλέσει μια διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας αργότερα εντός της ημέρας για να επανεξετάσει το πρωτόκολλο δράσης σχετικά με τη λήψη σήματος για εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε να αναλυθούν οι πιθανοί κίνδυνοι πριν προχωρήσει στην εκκένωση ενός σχολείου, αεροδρομίου ή άλλων χώρων υποδομής.

Η ποινή της τρομοκρατίας είναι κάθειρξη από δεκαπέντε έως τριάντα χρόνια, ισόβια κάθειρξη ή ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα μετατροπής.

Μέχρι σήμερα, 102 ειδοποιήσεις για φάρσες βομβών έχουν ληφθεί σε σχολεία στις περιοχές Πλέβεν, Σλίβεν, Βάρνα, Μπουργκάς και Σόφια με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχεδόν πανομοιότυπου περιεχομένου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Πέταρ Τοντόροφ, σε δημοσιογράφους στη Πλόβντιβ αργότερα μέσα στην ημέρα. «Δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος», πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share