X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Ελεγκτική Υπηρεσία θα εξετάσει θέμα τυχόν ασυμβιβάστου για τον Πρόεδρο του...

H Ελεγκτική Υπηρεσία θα εξετάσει θέμα τυχόν ασυμβιβάστου για τον Πρόεδρο του ΟΑΥ

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το θέμα πιθανού ασυμβιβάστου για τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμά Αντωνίου, έπειτα από τις καταγγελίες του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

«Η παροχή υπηρεσιών υγείας εκ μέρους ενός προσώπου και το ύψος της αμοιβής του, επηρεάζει άμεσα κι ευθέως τα συμφέροντα του συζύγου της. Ο νόμος του ΟΑΥ καθορίζει τούτο ως ασυμβίβαστο. Συνεπώς, η καταγγελία που αφορά τον Πρόεδρο του ΟΑΥ θα τύχει εξέτασης από την ΕΥ», αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Το θέμα ηγέρθη από το ΚΕΒΕ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη οποία σημειώνεται η ανάκληση της εισήγησης του Επιμελητηρίου για διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στον Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ με επίκληση τις «διαφορετικές ερμηνείες» όσον αφορά το ασυμβίβαστο του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου του ΟΑΥ.

«Ενόψει της πιο πάνω πρόνοιας του Νόμου, εγείρεται επίσης θέμα και για τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και καθηκόντων, καθότι η σύζυγός του είναι παροχέας υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ», αναφέρεται στην επιστολή του ΚΕΒΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share