X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής, λέει ο...

H Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής, λέει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

Τη θέση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής, χωρίς να προεξοφλεί τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία, στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δημοσιεύματα που φέρουν διπλωματικές πηγές να επισημαίνουν ότι η τουρκική πλευρά δεν θα θέσει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν προεξοφλεί την στάση που θα τηρήσει η Τουρκία στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς και σε άλλα διεθνή φόρα και ούτε διακινεί σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο έγερσης των τουρκικών μονομερών αιτιάσεων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

«Αντιμετωπίζουμε με σύνεση και ψυχραιμία την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής και απαντούμε με επιχειρήματα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Παράλληλα, ενημερώνουμε τους εταίρους και συμμάχους μας για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share