X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΗ επίσκεψη του Πάπα στέλνει ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, λέει ο Πρόεδρος

Η επίσκεψη του Πάπα στέλνει ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, λέει ο Πρόεδρος

Eπίσημο δείπνο παρέθεσε απόψε προς την Παπική αντιπροσωπεία, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του Ποντίφικα και της συνοδείας του, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Σε πρόποση στο δείπνο ο Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου είναι ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός και αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρακαι τον λαό της, προσθέτοντας ότι πραγματοποιείται σε ώρες δοκιμασίας για ολόκληρο τον κόσμο.

“Η ανισότητα αυξάνεται. Η μισαλλοδοξία είναι διαδεδομένη μεταξύ των λαών και των θρησκειών. Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αδικία επεκτείνεται. Ο βίαιος εκτοπισμός και η μετανάστευση όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες προσαρμογής των εθνικών πολιτικών στις νέες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, αλλά έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους περιφερόμενους σε όλο τον κόσμο να είναι αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επηρεάσουν τις μελλοντικές γενιές. Έχουμε ανάγκη για ειρήνη, συνεργασία, συμπόνια και την απαραίτητη βούληση για να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι ο `Άγιος Πατέρας διαθέτει όλες αυτές τις αρχές και πολλές άλλες, και έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής μας και της χώρας μας.

Απευθυνόμενος στον Καρδινάλιο Παρολίν, τον ΥΠΕΞ του Βατικανό, ο Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη στην Κύπρο παρέχει μια θαυμάσια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις και συζήτηση τρόπων με τους οποίους θα ενισχύσουμε το έργο μας σε θέματα οικουμενικής σημασίας.

“Η συνάντησή μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στον κοινό μας σκοπό και στους κοινούς στόχους μας. Αποτελεί επίσης απόδειξη της συνέχισης των θετικών επιδόσεων των διμερών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αγίας Έδρας”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη μακροχρόνια υποστήριξη της Αγίας Έδρας στις ακούραστες προσπάθειές μας να επιλύσουμε το Κυπριακό και να επανενώσουμε τον λαό της Κύπρου, τους Λατίνους, τους Αρμένιους, τους Μαρωνίτες, τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.

“Οι Κύπριοι από κάθε εθνοτικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο είναι προικισμένοι με την υπομονή, αλλά και την ελπίδα που φέρνει η πίστη.
Το όραμά μου είναι ότι, παρά τις τρέχουσες δυσκολίες, η επανένωση της Κύπρου -η οποία υπήρξε ο σκοπός της ζωής μου ολόκληρης – θα γίνει ο φάρος ελπίδας τόσο στο εσωτερικό όσο και στην ταραχώδη περιοχή μας”, ανέφερε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ισχυροί δεσμοί που ενώνουν την Κύπρο και την Αγία Έδρα θα συνεχιστούν και διαβεβαίωσε για τη δέσμευσή του για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων και της διμερούς συνεργασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share