X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής εξέτασε την πορεία εφαρμογής της Ευρωπαϊκής...

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής εξέτασε την πορεία εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Ανάκαμψης

Η πλήρης και χωρίς όρους και επιφυλάξεις εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης είναι εξαιρετικά σημαντική για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, της μεγαλύτερης ίσως μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ίδρυσης της. Την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εξέτασε σήμερα η Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε πως η πράσινη συμφωνία αποτελεί μια προσπάθεια που θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα οικονομική παραγωγική βάση, η οποία θα βασίζεται στην βιώσιμη ανάπτυξη, θα σέβεται το περιβάλλον και θα οδηγήσει μέχρι το 2050 σε μία απολύτως κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωσε πως η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέτασε σήμερα το πώς η Κύπρος, πετυχαίνει την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή και εφαρμογή αυτών των πολύ σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες έχουν φορολογικές, επενδυτικές και ρυθμιστικές πτυχές.

Σημείωσε ότι εξαιρετικά σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση είναι βεβαίως η πλήρης χωρίς όρους, χωρίς επιφυλάξεις εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης που είναι το εργαλείο που περιέχει τις χρηματοδοτήσεις που θα επιτρέψουν πραγματικά και στην Κύπρο να δημιουργήσει ένα νέο βιώσιμο, παραγωγικό μοντέλο απολύτως συμβατό με τους υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει. Το ζήτημα θα συνεχίσει να τυγχάνει συστηματικής παρακολούθησης από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί την πλέον μεγαλεπήβολη και φιλόδοξη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 30 χρόνια και δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί, όπως τόνισε, ότι μπορεί και πρέπει να κτίσει ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι η υλοποίησή της, απαιτεί μια τεράστια και μεθοδευμένη προσπάθεια του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Όπως σημείωσε, το ζητούμενο είναι πρώτον, να συνδιαμορφώσουμε την τελική μορφή της Στρατηγικής, με προσαρμογή σε αναπόφευκτες ιδιαιτερότητές μας ως χώρα, αλλά και με εξάλειψη των αδυναμιών και δεύτερο, να εφαρμόσουμε αυτή τη Στρατηγική, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα, υπογραμμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία δεν πρέπει να είναι ο πήχης που δεν θα περνά η Κύπρος τα επόμενα χρόνια, αλλά οι στόχοι που θα υλοποιούμε, τόσο ως κράτος, όσο και ως κοινωνία», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share