Home Featured Η ΕΤΑΠ Πάφου συγχαίρει την Κρήτου Τέρρα για την ανακήρυξη της ως ένα από τα 6 “xρωματιστά χωριά” της Κύπρου

Η ΕΤΑΠ Πάφου συγχαίρει την Κρήτου Τέρρα για την ανακήρυξη της ως ένα από τα 6 “xρωματιστά χωριά” της Κύπρου

0
Η ΕΤΑΠ Πάφου συγχαίρει την Κρήτου Τέρρα για την ανακήρυξη της ως ένα από τα 6 “xρωματιστά χωριά” της Κύπρου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συγχαίρει την Κοινότητα Κρήτου Τέρρα για την επιτυχία της στον θεσμό των «χρωματιστών χωριών» του Υφυπουργείου Τουρισμού, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της κοινότητας, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η Κοινότητα και η ΕΤΑΠ Πάφου τα τελευταία χρόνια εργάζονται συστηματικά και έχουν μεταξύ άλλων καταφέρει να αναδείξουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, πέτυχαν αισθητική αναβάθμιση, περιορισμό της οπτικής ρύπανσης και διαφύλαξη της καθαριότητας και επιπρόσθετα αξιοποίηση και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών μέσω των αυθεντικών και μοναδικών εμπειριών που προσφέρει η κοινότητα.

Η ΕΤΑΠ Πάφου, ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά την Κοινότητα, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει, τις προσπάθειες κάθε κοινότητας της επαρχίας που επιθυμεί να καινοτομήσει και να υλοποιήσει δράσεις που διαφυλάττουν και αναδεικνύουν την κοινότητα, τον φυσικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι η επαρχία έχει αποσπάσει 2 από τα 6 βραβεία, με την Κοινότητα Στενής και Κρήτου Τέρρα, ενώ στη διαδικασία για πιθανή πιστοποίηση το 2023 έχουν ενταχθεί και άλλες κοινότητες.

Τέλος, η ΕΤΑΠ καλεί όλες τις κοινότητες να επικεντρωθούν ιδιαίτερα στην αισθητική αναβάθμιση, περιορισμό της οπτικής ρύπανσης και διαφύλαξη της καθαριότητας.

Πη΄γ:ΚΥΠΕ