X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ Εθνική Ελλάδας στο Πόλο Ανδρών διεκδικεί μια θέση στο μεγάλο τελικό...

Η Εθνική Ελλάδας στο Πόλο Ανδρών διεκδικεί μια θέση στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδας των Ανδρών στο πόλο έφτασε καθώς σήμερα στις 5 το απόγευμα αντιμετωπίζει την Ιταλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη.

Η Ελλάδα, θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο των Ολυμπιακών του Τόκιο, όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά παράλληλα, θέλει να ξορκίσει τις 4 ήττες στους ισάριθμους ημιτελικούς παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που έχει αγωνιστεί.

Αν η Ελλάδα κερδίσει σήμερα θα εξασφαλίσει το 3ο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τα χάλκινα του 2005 και του 2015, ενώ, το πιο σημαντικό, θα διεκδικήσει την κορυφή του κόσμου.

Για την ιστορία, Ελλάδα και Ιταλία έχουν συναντηθεί δέκα φορές στο παρελθόν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με την Ελλάδα να μετράει τέσσερις νίκες, δύο το 2015 στο Καζάν, και έξι ήττες.

Συνολικά, σε 132 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, η «γαλανόλευκη» έχει μόλις 26 νίκες, 12 ισοπαλίες και 94 ήττες. Σημειώνεται πάντως ότι οι δυο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης θα διεξαχθεί στις 20:30 ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share