X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Europa Donna ενημερώνει για το Πρόγραμμα Έγκαιρης Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού

Η Europa Donna ενημερώνει για το Πρόγραμμα Έγκαιρης Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού

Στην Κύπρο, λειτουργεί Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Πληθυσμιακού Ελέγχου για Έγκαιρη Ανίχνευση Καρκίνου του Μαστού, το οποίο βρίσκεται στις αρμοδιότητες και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας κι έχει πρόσφατα επεκταθεί καλύπτοντας γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, για δωρεάν μαστογραφία κάθε δύο έτη, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Europa Donna Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα συμβαδίζει απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές και πρωτόκολλα, τα οποία υιοθετεί πλήρως τόσο η Europa Donna Κύπρου (Μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Europa Donna) όσο και η Εθνική Επιτροπή Καρκίνου Κύπρου.

Σε όλο το γυναικείο πληθυσμό, συστήνεται περιοδική αυτοεξέταση των μαστών. Σε περίπτωση εντοπισμού οποιασδήποτε ασυνήθιστης αλλαγής στους μαστούς, συστήνεται η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής από εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού ή από άλλους εξειδικευμένους ιατρούς για το μαστό.

Επισημαίνεται, ότι οι γυναίκες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, όπως αυτές με γονιδιακή επιβάρυνση, οικογενειακό ιστορικό, κ.ά., θα πρέπει να απευθύνονται σε εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού ή σε άλλους εξειδικευμένους ιατρούς για το μαστό, για περαιτέρω διερεύνηση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share