X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ έξαρση της τουρκικής ρητορικής έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, είπε ο...

Η έξαρση της τουρκικής ρητορικής έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, είπε ο Νίκος Δένδιας

Τη θέση ότι η έξαρση της τουρκικής ρητορικής έχει περάσει πλέον σε επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, στην Αθήνα.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, με την ευκαιρία της έναρξης της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση μετείχαν οι Πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ παρών ήταν και ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ευχαριστώντας τον Γάλλο Πρέσβη Πατρικ Μεζονάβ για τη διοργάνωση της συνάντησης, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους Πρέσβεις αναφέρθηκε «στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, στα προβλήματα των Βαλκανίων, αλλά ιδίως στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής, η οποία έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδος επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

«Επίσης, έδωσα έμφαση στα ανοίγματα που κάνει η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική, την οποία ακολουθεί κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τα ταξίδια μου τόσο στη Αφρική, όσο και σε διάφορες άλλες χώρες. Αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η Ελλάδα πλέον για την Υποσαχάρια Αφρική, στην οποία η Γαλλία, προστατεύοντας τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, είναι εξαιρετικά δραστήρια», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία ενισχύεται καθημερινά σε όλους τους τομείς, υποστηρίζοντας ότι «η Γαλλία εκφράζει την επιτομή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 42, παράγραφος 7 της Συνθήκης της Λισσαβώνας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share