X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ έξοδος των υπαλλήλων από το Twitter ξεκινά μετά το «σκληροπυρηνικό» τελεσίγραφο...

Η έξοδος των υπαλλήλων από το Twitter ξεκινά μετά το «σκληροπυρηνικό» τελεσίγραφο του Μασκ

Οι αποχωρήσεις εργαζομένων πολλαπλασιάστηκαν στο Twitter την Πέμπτη μετά από τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη Ίλον Μασκ, ο οποίος ζήτησε από το προσωπικό να επιλέξει μεταξύ του να είναι «εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» και να εργάζεται πολλές ώρες ή να χάσει τη δουλειά του.

Ο Μασκ, επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, δέχθηκε πυρά για ριζικές αλλαγές στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του περασμένου μήνα.

Είχε ήδη απολύσει το μισό από τις 7.500 μέλη του προσωπικού της εταιρείας, είχε καταργήσει την πολιτική εργασίας από το σπίτι και επέβαλε πολλές ώρες εργασίας, ενώ οι προσπάθειές του να αναθεωρήσει το Twitter προκάλεσαν χάος και καθυστερήσεις.

Οι απροσδόκητες προσπάθειές του να ανανεώσει την επαλήθευση χρηστών με μια αμφιλεγόμενη συνδρομητική υπηρεσία οδήγησαν σε πλήθος ψεύτικων λογαριασμών και φάρσες και ώθησαν σημαντικούς διαφημιστές να απομακρυνθούν από την πλατφόρμα.

Έχει πεθάνει το Twitter;

Μεγάλο μέρος των πυρετωδών συνομιλιών στο Twitter αργά την Πέμπτη αφορούσε την πιθανότητα επικείμενου του θανάτου του ιστότοπου.

Ο Μασκ σημείωσε την ειρωνεία αναρτώντας το δημοφιλές μιμίδιο ενός ηθοποιού που ποζάρει αστειευόμενος πάνω από έναν τάφο. Τόσο ο άνδρας όσο και η ταφόπλακα ήταν επικαλυμμένα με το λογότυπο του Twitter. Η ανάρτηση πήρε περισσότερο από 1 εκατομμύριο «like».

Σε ένα μεταγενέστερο tweet, που στάλθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δυτική Ακτή, ο δισεκατομμυριούχος είπε: «Αριθμοί ρεκόρ χρηστών συνδέονται για να δουν αν το Twitter είναι νεκρό, κάνοντάς το ειρωνικά πιο ζωντανό από ποτέ!».

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο Twitter 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα χρειαστεί να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί», έγραψε ο Μασκ στο τελεσίγραφο, ένα εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε την Τετάρτη και είδε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό θα σημαίνει να εργάζεσαι πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν επιτυχή βαθμό», πρόσθεσε.

Το προσωπικό κλήθηκε να ακολουθήσει έναν σύνδεσμο για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του στο «νέο Twitter» έως τις 00:00 (ώρα Κύπρου) της Πέμπτης.

Εάν δεν το έκαναν, έχασαν τη δουλειά τους, λαμβάνοντας αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών – μια ασυνήθιστη μέθοδος ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εργατική νομοθεσία είναι λιγότερο προστατευτική για τους εργαζoμένους απ’ ό,τι σε πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Το Twitter δεν απάντησε στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχόλια σχετικά με το νέο μέτρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share