X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το πρόγραμμα εργασίας της 76ης συνόδου

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το πρόγραμμα εργασίας της 76ης συνόδου

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε χθες Παρασκευή το πρόγραμμα εργασίας της για την 76η σύνοδο, αποφασίζοντας να συμπεριλάβει μια σειρά από νέα θέματα στην ατζέντα της. Κατόπιν σύστασης της Κεντρικής Επιτροπής, που περιέχεται στην πρώτη της έκθεση (έγγραφο A/76/250), η Συνέλευση αποφάσισε ότι η γενική συζήτηση θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Αμπντούλα Σαχίντ (Μαλδίβες), Πρόεδρος της 76ης συνόδου της Συνέλευσης, σχολιάζοντας πολλές από τις συστάσεις που έγιναν, μεταξύ των οποίων και των μέτρων και περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία και θα επηρεάσουν διάφορα γεγονότα κατά τη διάρκεια της συνόδου. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας τις υγείας όσων συμμετέχουν και την δυνατότητα προ-καταγεγραμμένης / βιντεοσκοπημένης δήλωση όπου αυτή χρειάζεται σε περίπτωση ταξιδιωτικών περιορισμών.

Διαφωνία προκλήθηκε στη συνεδρία μεταξύ των εκπροσώπων της Ουκρανίας και της Ρωσίας αναφορικά με την ψήφο και τον τύπο αυτής, που αφορά το θέμα της κατάστασης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας. Η Συνέλευση ενέταξε μεταξύ άλλων θέματα όπως την ενίσχυση της συνεργασίας για ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, τις φυσικές φυτικές ίνες και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση των απειλών για το διάστημα μέσω κανόνων και αρχών καλής συμπεριφοράς, την εκλογή μελών του μόνιμου φόρουμ ατόμων αφρικανικής καταγωγής, τη διεθνή συνεργασία για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για θύματα σεξουαλικής βίας κτλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share