Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Η Γερμανία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Η Γερμανία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

0
Η Γερμανία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Στην απέλαση Ρώσων διπλωματών προχωρά το Βερολίνο.

Όπως ανέφερε σε δήλωση της η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Aναλένα Μπέρμποκ, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Γερμανία κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ και δύο Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα», μετά τη σημερινή απόφαση γερμανικού εφετείου, με την οποία Ρώσος υπήκοος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία -κατ’ εντολή ρωσικών κρατικών υπηρεσιών- ενός Γεωργιανού με καταγωγή από την Τσετσενία, το καλοκαίρι του 2019 στην περιοχή του Tίεργκαρντεν στο Βερολίνο.

Η Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτήρισε τη δολοφονία του Γεωργιανού «σοβαρή παραβίαση του γερμανικού δικαίου και της κυριαρχίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», όπως επισημαίνεται.

Σημείωσε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία επιθυμεί έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τη Ρωσία.

«Είναι σαφές ότι ενέργειες όπως η δολοφονία στο Tίεργκαρντεν επιβαρύνουν σημαντικά αυτόν τον διάλογο», δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η κΚυβέρνηση θα κάνει τα πάντα «για να εγγυηθεί την ασφάλεια στη Γερμανία».

Πηγή:ΚΥΠΕ