Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ Η Γιέλεν είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η «μεγαλύτερη πρόκληση» για την παγκόσμια οικονομία

Η Γιέλεν είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η «μεγαλύτερη πρόκληση» για την παγκόσμια οικονομία

0
Η Γιέλεν είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η «μεγαλύτερη πρόκληση» για την παγκόσμια οικονομία

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, είπε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί «τη μεγαλύτερη πρόκληση» για την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι Υπουργοί των G20 ετοιμάζονται να αρχίσουν τις συνομιλίες στην Ινδονησία.

«Η μεγαλύτερη μας πρόκληση σήμερα έρχεται από τη Ρωσία», είπε σε διάσκεψη Τύπου στο Μπαλί, πριν την έναρξη της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι ξεκάθαρη για τις οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου του (Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν)».

Η σύρραξη προκάλεσε απότομο πληθωρισμό σε μια εποχή που ο κόσμος προσπαθούσε να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού, διακυβεύοντας τα κέρδη των τελευταίων δύο ετών και απειλώντας με ευρεία πείνα και φτώχεια.

Η Γιέλεν είπε ότι θα συνεχίσει να πιέζει τους συμμάχους της G20 για να θέσουν ανώτατη τιμή στο ρωσικό πετρέλαιο, για να πνίξουν τη χρηματοδότηση στον πόλεμο του Πούτιν και να πιέσουν τη Μόσχα να τερματίσει την εισβολή της, ρίχνοντας το κόστος της ενέργειας.

«Μπορώ να σας πω ότι θα εκφράσω όσο το δυνατόν πιο δυναμικά τις απόψεις μου για την εισβολή της Ρωσίας να μιλήσω για τον αντίκτυπό της στην Ουκρανία και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και να την καταδικάσω», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι πολλοί ομόλογοί της θα κάνουν το ίδιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δεν θα παρευρεθεί στις συνομιλίες στο Μπαλί, αλλά θα μιλήσει ηλεκτρονικά σε αυτό.

Πηγή:ΚΥΠΕ