Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ H Iνδονησία δέχεται επικρίσεις για μεταφορά της πρωτεύουσας σε περιοχή που πλήττει οικοσυστήματα

H Iνδονησία δέχεται επικρίσεις για μεταφορά της πρωτεύουσας σε περιοχή που πλήττει οικοσυστήματα

0
H Iνδονησία δέχεται επικρίσεις για μεταφορά της πρωτεύουσας σε περιοχή που πλήττει οικοσυστήματα

Κάμπινγκ στην περιοχή Νουσαντάρα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Γιόκο Γουιντότο εκεί όπου θα μεταφερθεί η πρωτεύουσα της χώρας, εξαιτίας του υπερπληθυσμού στην Τζακάρτα.

Η Κυβέρνηση δέχεται κριτική από περιβαλλοντολόγους που προειδοποιούν ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να βλάψει τα οικοσυστήματα στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος διανυχτεύρευσε στην περιοχή και ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram.

Χθες κυβερνήτες από όλη τη χώρα εγκαινίασαν το έργο και μετέφεραν χώμα και νερό από τις περιοχές τους σε μια τελετή που συμβολίζει την ενότητα.

Η νέα πρωτεύουσα θα καλύπτει περίπου 56.180 εκτάρια (216 τετραγωνικά μίλια) του ανατολικού τμήματος του νησιού Βόρνεο, το οποίο η χώρα μοιράζεται με τη Μαλαισία και το Μπρουνέι.

Το έργο αντιμετώπισε ήδη εμπόδια και εκφράζονται φόβοι για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις αλλά και τη βιωσιμότητά του καθώς ο επενδυτής του έργου η SoftBank Group, αποσύρθηκε χωρίς εξήγηση.

Ο Γουιντότο ανακοίνωσε σχέδια για μετακίνηση της πρωτεύουσας το 2019, επικαλούμενος την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τη σοβαρή συμφόρηση στο πυκνοκατοικημένο νησί της Ιάβας. To έργο πρόκειται να ξεκινήσει το 2024, αλλά ο Πρόεδρος προειδοποίησε ότι μπορεί να διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί.

Η Ινδονησία δεν είναι η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που προχωρά σε μεταφορά πρωτεύουσας. Η Μαλαισία και η Μιανμάρ μετέφεραν αλλού τα διοικητικά τους κέντρα τη δεκαετία του 2000.

Πηγή:ΚΥΠΕ