Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Η IRONMAN ακύρωσε τον αγώνα Τριάθλου της Αγίας Πετρούπολης και απέκλεισε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Η IRONMAN ακύρωσε τον αγώνα Τριάθλου της Αγίας Πετρούπολης και απέκλεισε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

0
Η IRONMAN ακύρωσε τον αγώνα Τριάθλου της Αγίας Πετρούπολης και απέκλεισε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Στην ίδια γραμμή με όλες τις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους Διεθνείς Οργανισμούς που διοργανώνουν διεθνείς αθλητικούς αγώνες για τα μέτρα κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, τίθεται και ο Όμιλος διοργανώσεων διεθνών αγώνων τριάθλου, IRONMAN.

Ο Όμιλος διοργάνωσης των αγώνων αυτών αποφάσισε την ακύρωση αγώνα στην Αγία Πετρούπολη καθώς και των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από όλες τις διοργανώσεις του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ως αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Όμιλος IRONMAN στέκεται αλληλέγγυος με τον λαό της Ουκρανίας, τους αθλητές και την κοινότητά τους, και καταδικάζει τις ενέργειες που υπαγορεύει η ρωσική ηγεσία κατά τη διάρκεια αυτής της βαθιάς ανησυχητικής διεθνούς κρίσης.

Συνεπώς, ο αγώνας τριάθλου 2022 IRONMAN 70.3 της Αγίας Πετρούπολης που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου θα ακυρωθεί και οι εγγεγραμμένοι αθλητές θα λάβουν περαιτέρω επικοινωνία μέσω email.

Η ανακοίνωση της IRONMAN αναφέρει πως σύμφωνα με τη σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Τριάθλου σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε διεθνείς αγώνες, ο Όμιλος IRONMAN, με άμεση ισχύ, θα απαγορεύσει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IRONMAN 70.3 2022 στο St. George της Utah των ΗΠΑ καθώς και στις δύο διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος IRONMAN που θα λάβουν χώρα στο St. George της Utah και στην Kona της Χαβάης.

Επιπλέον, σημειώνεται πως όλοι οι Ρώσοι και Λευκορώσοι επαγγελματίες αθλητές δεν θα είναι επιλέξιμοι να αγωνιστούν σε αγώνες τριάθλου 2022 IRONMAN και IRONMAN 70.3, συμπεριλαμβανομένου του τριάθλου IRONMAN 70.3 του Ντουμπάι αυτού του Σαββατοκύριακου.

Ο Όμιλος αναφέρει πως κανένας συμμετέχων σε ηλικιακή ομάδα δεν θα επιτρέπεται να αγωνιστεί υπό τη σημαία της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας σε οποιονδήποτε αγώνα IRONMAN ή IRONMAN 70.3 το 2022. «Αν και αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές από αυτά τα μέτρα, πιστεύουμε ότι αυτά είναι απαραίτητα για την προστασία της ακεραιότητας των αγώνων μας», προστίθεται.

Επιπλέον, κατανοώντας ότι η τρέχουσα κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους αθλητές που διαμένουν στην Ουκρανία για να αγωνιστούν σε οποιονδήποτε αγώνα IRONMAN ή IRONMAN 70.3 του 2022, η IRONMAN είναι πρόθυμη να παράσχει κάθε βοήθειά για αυτούς τους αθλητές. Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί αθλητές που έχουν εγγραφεί για ένα τρίαθλο IRONMAN ή IRONMAN 70.3 θα λάβουν περαιτέρω επικοινωνία με επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ