X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH Iσπανία φιλοξενεί εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα για καταπολέμηση της ερημοποίησης...

H Iσπανία φιλοξενεί εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα για καταπολέμηση της ερημοποίησης και ξηρασίας

Η ξηρασία, με έμφαση στην έγκαιρη δράση για την πρόληψη καταστροφικών αποτελεσμάτων, είναι το θέμα της Ημέρας για την καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας που εορτάζεται στις 17 Ιουνίου.

Ο παγκόσμιος εορτασμός της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το πρόγραμμα περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και το γραφείο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UNCCD), οι ξηρασίες ήταν μέρος των ανθρώπινων και φυσικών συστημάτων, αλλά αυτό που βιώνουμε τώρα είναι πολύ χειρότερο, σε μεγάλο βαθμό λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο Ibrahim Thiaw, Εκτελεστικός Γραμματέας του UNCCD, ανέφερε ότι οι πρόσφατες ξηρασίες δείχνουν ένα επισφαλές μέλλον για τον κόσμο.

«Οι ελλείψεις τροφίμων και νερού καθώς και οι πυρκαγιές που προκαλούνται από τη σοβαρή ξηρασία έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια», ανέφερε.

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 1900 και 2019, οι ξηρασίες επηρέασαν 2,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και προκάλεσαν 11,7 εκατομμύρια θανάτους.

Επί του παρόντος, οι προβλέψεις υπολογίζουν ότι μέχρι το 2050 οι ξηρασίες μπορεί να επηρεάσουν πάνω από τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

«Η Ισπανία έχει την τιμή να φιλοξενεί τη φετινή Ημέρα Ερημοποίησης και Ξηρασίας που θέτει στο παγκόσμιο προσκήνιο το επείγον ζήτημα της ξηρασίας. Ξηρασία δεν είναι μόνο η απουσία βροχής. Συχνά τροφοδοτείται από την υποβάθμιση της γης και την κλιματική αλλαγή. Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και τη φύση σε όλο τον κόσμο και να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε τώρα για να προστατεύσουμε το μέλλον μας από την ξηρασία», δήλωσε η Teresa Ribera Rodríguez, Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικών Προκλήσεων της Ισπανίας.

Οι τελευταίες επιστημονικές αξιολογήσεις που προβάλλουν συχνότερες και πιο σοβαρές ξηρασίες στο μέλλον και τα στοιχεία για τις αυξανόμενες επιπτώσεις , έχουν ωθήσει τις κυβερνήσεις να επικεντρωθούν σε πιο ισχυρή διεθνή δέσμευση και δράση.

Από το 2017, η UNCCD και οι εταίροι της υποστήριξαν περίπου 70 χώρες επιρρεπείς στην ξηρασία για να αναπτύξουν εθνικά σχέδια δράσης για τη μείωση των καταστροφών λόγω ξηρασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share