Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Η ισραηλινή αντιπολίτευση απέσυρε το αίτημά της για διάλυση της Κνέσετ.

Η ισραηλινή αντιπολίτευση απέσυρε το αίτημά της για διάλυση της Κνέσετ.

0
Η ισραηλινή αντιπολίτευση απέσυρε το αίτημά της για διάλυση της Κνέσετ.

Η ισραηλινή αντιπολίτευση απέσυρε το αίτημα που είχε εγγράψει στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Κνέσετ, βάσει του οποίου ζητούσε την διάλυση του κοινοβουλίου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από δήλωση του Μανσούρ Αμπάς, ηγέτη του ισλαμιστικού κόμματος Ράαμ, ότι «θα δώσει ακόμα μία ευκαιρία» στην κυβέρνηση Μπένετ-Λαπίντ.

Συγεκριμένα, νωρίτερα το μεσημέρι, με μακροσκελή του δήλωση προς τα ισραηλινά μέσα , ο Μανσούρ Αμπάς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη στάση που θα τηρήσει ενόψει ψηφοφορίας περί της διάλυσης της Κνέσετ, βάσει αιτήματος που έχει ήδη κατατεθεί στην ημερήσια διάταξη από την αντιπολίτευση.

Αρχικά αναφέρθηκε στον θάνατο της μόνιμης ανταποκρίτριας του Al Jazeera στην Δυτική Όχθη, Σιρίν Αμπού-Άκλε, η οποία έχασε τη ζωή της στην πόλη Τζιενίν, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων ενόπλων, εκφράζοντας την βαθύτατη λύπη του για το συμβάν.

Στη συνέχεια, αφού απαρίθμησε τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση Μπένετ-Λαπίντ υπέρ της αραβικής μειονότητας, ως επίσης και για όσα πρόσθετα μέτρα έχει δεσμευθεί να εγκρίνει, ο Μανσούρ Αμπάς ανακοίνωσε ότι το κόμμα Ράαμ «θα δώσει ακόμα μία ευκαιρία στην παρούσα κυβέρνηση», εννοώντας ουσιαστικά ότι σε περίπτωση κατά την οποία η αντιπολίτευση αποφασίσει να εισαγάγει προς συζήτηση το αίτημά της περί διάλυσης της Κνέσετ, οι τέσσερεις Βουλευτές του αραβικού ισλαμιστικού κόμματος δεν θα το υπερψηφίσουν.

Η απόφαση της αντιπολίτευσης να αποσύρει το αίτημά της για διάλυση της Κνέσετ αιτιολογείται και από το γεγονός ότι, σε περίπτωση απόρριψής του, θα έχει δικαίωμα να το υποβάλει εκ νέου μόνο μετά την πάροδο έξι  μηνών – γεγονός που θα παρέτεινε την θητεία της παρούσας κυβέρνησης, η οποία ήδη από τον περασμένο μήνα έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στηριζόμενη από τους 60 εκ συνόλου 120 Βουλευτών της Κνέσετ.

Πηγή:ΚΥΠΕ