Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Καϊλή φέρεται να παραδέχθηκε σε κατάθεσή πως έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει χρήματα, σύμφωνα με τη «Le Soir»

Η Καϊλή φέρεται να παραδέχθηκε σε κατάθεσή πως έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει χρήματα, σύμφωνα με τη «Le Soir»

0
Η Καϊλή φέρεται να παραδέχθηκε σε κατάθεσή πως έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει χρήματα, σύμφωνα με τη «Le Soir»

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φέρεται να παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια κατάθεσης πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρίσκονταν στο σπίτι της, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir». Η βελγική εφημερίδα καθώς και η ιταλική La Repubblica επικαλούνται πληροφορίες από έγγραφα από τη δικαστική διαδικασία.

Η κ. Καϊλή παραμένει υπό κράτηση μέχρι την ακρόαση της την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου οπότε και το προδικαστικό τμήμα θα αποφασίσει αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή αν θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό μέχρι τη δίκη, σε σχέση με το σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωβουλευτών από χώρα του Κόλπου την οποία η βελγική εισαγγελία δεν κατονομάζει, αλλά οι πληροφορίες συνδέουν με το Κατάρ. Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και ο τέως Ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι παραμένουν υπό κράτηση μετά από απόφαση του δικαστηρίου.

Η ευρωβουλευτής έχει παραδεχθεί πως στις 9 Δεκεμβρίου, την ημέρα που έγιναν οι έφοδοι της βελγικής αστυνομίας, «έδωσε οδηγία στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», καθώς και ότι «γνώριζε στο παρελθόν για τις δραστηριότητες του συζύγου της με τον κ. Παντζέρι σε σχέση με βαλίτσες οι οποίες περνούσαν από το διαμέρισμά της», σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα που επικαλείται το ένταλμα σύλληψης της κ. Καϊλή.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που επικαλείται το δημοσίευμα, όταν η αστυνομία συνέλαβε τον κ. Τζιόρτζι, η κ. Καϊλή πανικοβλήθηκε, επικοινώνησε με τον πατέρα της και «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον κ. Παντζέρι αλλά και ακόμα δύο Ευρωβουλευτές των οποίων το όνομα αναφέρεται στην παρούσα έρευνα».

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της Ευρωβουλευτή, Αλέξανδρος Καϊλής, πιάστηκε από την αστυνομία καθώς έφευγε από το ξενοδοχείο Sofitel στο κέντρο των Βρυξελλών με βαλίτσα στην οποία βρέθηκαν μεγάλα ποσά.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Άντρε Ριζόπουλος, εξέφρασε σοκ για το γεγονός πως η εφημερίδα είχε πρόσβαση στα έγγραφα, και έκανε λόγο για μεροληπτική ερμηνεία μιας μη ολοκληρωμένης κατάθεσης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σε δικές του καταθέσεις ο κ. Παντζέρι φέρεται να παραδέχθηκε εν μέρει την εμπλοκή του. Σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία υπογράφει ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ που επικαλείται το δημοσίευμα, ο κ. Παντζέρι «κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως τον παραλήπτη των ‘δώρων’ από το Κατάρ» και έχει «εν μέρει ομολογήσει» για τις κατηγορίες διαφθοράς και παρεμβάσεων υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκο.

Ο δικηγόρος του Βέλγου Ευρωβουλευτή, Μαξίμ Τόλερ, επέμεινε μιλώντας στη «Le Soir» πως ο πελάτης του «δεν έλαβε δώρα από κανέναν» και πως οι θέσεις του δεν ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού.

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις της «Le Soir» και του βελγικού περιοδικού «Knack» προς την Europol, η ευρωπαϊκή υπηρεσία περιορίστηκε να αναφέρει πως στηρίζει την βελγική αστυνομία στην έρευνά της. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βοήθεια αυτή αφορά την κατάσχεση υπολογιστών και τηλεφώνων σε 20 έρευνες σε χώρες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται, στις έρευνες συμβάλλει ήδη η Eurojust, η υπηρεσία για την δικαστική συνεργασία, όπως έχει αναφέρει η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πηγή:ΚΥΠΕ