X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ κατάσταση στη Γερμανία και η υπόθεση της εταιρίας spyware FinFisher σε...

Η κατάσταση στη Γερμανία και η υπόθεση της εταιρίας spyware FinFisher σε ακρόαση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ειδική ακρόαση για την κατάσταση όσον αφορά τον τομέα των παρακολουθήσεων και των εταιριών που παράγουν λογισμικά παρακολούθησης spyware στη Γερμανία πραγματοποιεί τη Δευτέρα το απόγευμα η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του Pegasus και ανάλογων λογισμικών (γνωστή ως PEGA).

Στην ατζέντα της ακρόασης βρίσκεται συζήτηση των ευρωβουλευτών με τον δημοσιογράφο Andre Meister στην ιστοσελίδα Netzpolitik.org. Ο δημοσιογράφος έχει καλύψει εκτεταμένα τη χρήση των spyware στην Ευρώπη, καλύπτοντας μεταξύ άλλων και την υπόθεση της γερμανικής εταιρίες FinFisher.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος θα έχει ανοικτή συζήτηση με τους ευρωβουλευτές μέλη της εξεταστικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αντιπροσωπεία της εξεταστικής επιτροπής πραγματοποίησε αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο με αφορμή τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών στην Ελλάδα, καθώς και αναφορές για τη δραστηριότητα τέτοιων εταιριών στην Κύπρο. Η επιτροπή έχει επίσης πραγματοποιήσει αποστολές στο Ισραήλ και στην Πολωνία.

Τις επόμενες εβδομάδες η PEGA θα ξεκινήσει την επεξεργασία του προσχεδίου της τελικής έκθεσης που έχει ετοιμάσει η εισηγήτρια της επιτροπής, ενώ θα πραγματοποιήσει ακροάσεις με αντικείμενο την κατάσταση στην Ισπανία, ενώ προγραμματίζονται ακροάσεις και για την αντιμετώπιση των ευάλωτων σημείων σε λογισμικά και συσκευές, καθώς και για τη χρήση spyware σε τρίτες χώρες και το πώς πρακτικές αυτές επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική της ΕΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share