X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το επιτόκιο για 5η φορά για...

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το επιτόκιο για 5η φορά για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε την Παρασκευή το βασικό επιτόκιο της, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων, την στιγμή που εντός του τρέχοντος μήνα θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Οι αρχές βρίσκονται υπό πίεση να περιορίσουν τον πληθωρισμό μετά το άλμα στις τιμές των βασικών αγαθών ενόψει των εκλογών στις 17-19 Σεπτεμβρίου, όπου το ολοένα και πιο δημοφιλές κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Σε συνεδρία την Παρασκευή, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 6,75%, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο του.

“Η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Τράπεζα της Ρωσίας έχει ως στόχο να περιορίσει αυτόν τον κίνδυνο και να επιστρέψει τον πληθωρισμό στο 4%”, αναφέρει η τράπεζα, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις του επιτοκίου.

Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι από τις 6 Σεπτεμβρίου, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 6,74% και αναμένεται να επιστρέψει στο 4 – 4,5% το 2022.

Τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση, ανήλθε στο 6,7%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Τον ίδιο μήνα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη διάθεση μετρητών σε συνταξιούχους και στρατιώτες σε μια προφανή προσπάθεια να αυξήσει την υποστήριξη προς το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία.

Μετά από μήνες ιστορικά χαμηλού πληθωρισμού, οι τιμές καταναλωτή άρχισαν να ανεβαίνουν τον Μάρτιο του 2020, λόγω της πτώσης της αξίας του ρούβλι εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η κεντρική τράπεζα άρχισε τότε να αυξάνει το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share