X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Κύπρος συμμετείχε με 11 περίπτερα στην 26η διοργάνωση της έκθεσης «ΟΙΝΟΡΑΜΑ»...

Η Κύπρος συμμετείχε με 11 περίπτερα στην 26η διοργάνωση της έκθεσης «ΟΙΝΟΡΑΜΑ» στην Αθήνα

Με 11 περίπτερα, 10 οινοποιεία και ένα περίπτερο για το Εμπορικό Κέντρο Αθηνών, η Κύπρος συμμετείχε στην 26η διοργάνωση της έκθεσης «ΟΙΝΟΡΑΜΑ»,που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα από τις 4 μέχρι τις 6 Μαρτίου 2023. Παράλληλα, στους χώρους του περιπτέρου του Εμπορικού Κέντρου Αθηνών, εκπροσωπήθηκαν και οι διοργανωτές της Διεθνούς Ημέρας Μαραθεύτικου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 500 οινοποιείων και αποσταγματοποίων από όλη την Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και διάφοροι οργανισμοί και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του οίνου και προστίθεται ότι το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών συμμετείχε στην έκθεση στα πλαίσια της προσπάθειας για προώθηση των εξαγωγών οινικών προϊόντων.

Αναφέρεται επίσης ότι στα κυπριακά περίπτερα παρουσιάστηκαν γηγενείς ποικιλίες κρασιών και προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους, για γευστολογική δοκιμή, οι γηγενείς, αμιγώς κυπριακές ποικιλίες όπως Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο, Σπούρτικο, Γιαννούδι, Πρωμάρα, Βασίλισσα καθώς και Κουμανδαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κυπριακό περίπτερο επισκέφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών, περιλαμβανομένων οινολόγων, sommelier, και εισαγωγέων του κλάδου, οι οποίοι, δοκιμάζοντας τις μοναδικές κυπριακές ποικιλίες, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω ενημέρωση και συνεργασία με κυπριακά οινοποιεία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share