X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Κύπρος συμμετέχει στην προσπάθεια μείωσης των ψηλών ποσοστών προωρότητας

Η Κύπρος συμμετέχει στην προσπάθεια μείωσης των ψηλών ποσοστών προωρότητας

Η Κύπρος με ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά προωρότητας, συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για μείωσή τους, με συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, των εμπλεκομένων επιστημονικών φορέων και του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου που γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Οπως σημειώνει, η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση για την Προωρότητα, τις προκλήσεις και τις συνέπειες που την συνοδεύουν, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την βελτίωση της πρόγνωσης.

Η προωρότητα αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα λόγω αύξησης των ποσοστών τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα στα δέκα νεογέννητα είναι πρόωρο, προσθέτει.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του Κράτους για την επέκταση και αναβάθμιση της ΜΕΝΝ στο Μακάριο Νοσοκομείο, ο σύνδεσμος εκφράζει την ευχή το έργο να ξεκινήσει άμεσα και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ. “Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για τα μωρά Θαύματα της Κύπρου και τις οικογένειες τους”, αναφέρει.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο ο Σύνδεσμος στηρίζει τους μικρούς μαχητές με αγορά εξοπλισμού, ενός σύγχρονου ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένο για την ασφαλή μεταφορά των νεογνών, και προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στον ΟΚΥπΥ έτοιμα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια για την ΜΕΝΝ βάσει διεθνών προδιαγραφών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share