X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Κύπρος συνεισφέρει €2,5 εκατομμύρια στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, είπε ο Αναστασιάδης...

Η Κύπρος συνεισφέρει €2,5 εκατομμύρια στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, είπε ο Αναστασιάδης στο Μάτι

Τη συνεισφορά της Κύπρου προς την ελληνική Πολεμική Αεροπορία του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά τον θάνατο των δύο πιλότων του Φάντομ, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο Μάτι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περιοχή του Ματιού, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκειμένου να μετάσχουν στην τελετή τοποθέτησης θεμέλιου λίθου για το συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών και το πάρκο, που θα κατασκευαστούν με τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι αποτελεί μια ακόμα ένδειξη αλληλεγγύης.

«Δυστυχώς, η επίσκεψή μου σήμερα συμπίπτει και με ένα τραγικό γεγονός: την απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων. Γι’ αυτό και πάλι ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελληνική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να συνεισφέρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το ένα μέρος είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης πώς θα διατεθεί στην Πολεμική Αεροπορία και το άλλο μέρος εις μνήμην των ηρωικών πιλότων», εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης.

Στο ζήτημα της συνεισφοράς της Κύπρου για τα έργα κοινωνικών κατοικιών και το πάρκο στο Μάτι, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι επρόκειτο για «ένα ελάχιστο στοιχείο αλληλεγγύης στον ελλαδικό ελληνισμό που τόσο μας συμπαραστάθηκε σε κρίσιμες ώρες».

Δηλώνοντας συγκινημένος για τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που θα υλοποιηθούν, εξήγησε ότι το ένα εκατομμύριο ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις συνεισφορές Κύπριων ιδιωτών και επιχειρήσεων θα διατεθεί για τη δημιουργία του πάρκου και τα δέκα εκατομμύρια που διατέθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία θα απορροφηθούν στη δημιουργία του συγκροτήματος δέκα πολυκατοικιών, με 14 διαμερίσματα έκαστη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι καθώς βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της προεδρικής του θητείας, η παρουσία του στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο σκοπό δημιουργεί στον ίδιο μέγιστη συγκίνηση. «Και μετά την Προεδρία, θα παραμείνω αγωνιστής για την ειρήνη, την ελευθερία της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share