X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Κύπρος θα προχωρήσει με γοργά και αποφασιστικά βήματα στην πράσινη και...

Η Κύπρος θα προχωρήσει με γοργά και αποφασιστικά βήματα στην πράσινη και στη ψηφιακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καδής

Η Κύπρος θα προχωρήσει με γοργά και αποφασιστικά βήματα στην πράσινη και στην ψηφιακή μετάβαση, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, χαιρετίζοντας την παρουσίαση του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας Στροβόλου και συγχαίροντας τους συντελεστές για την πρωτοβουλία τους αυτή, η οποία ευχήθηκε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Καδής σημείωσε ότι βασικός στόχος του Κέντρου, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του Cyprus International Institute of Management, «είναι η ανάπτυξη της αειφόρου επιχειρηματικότητας, μέσω της στήριξης των επιχειρηματιών για ομαλή και γρήγορη μετάβαση των επιχειρήσεων τους στην πράσινη και στην ψηφιακή οικονομία».

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι το Κέντρο αναμένεται να προσφέρει εξειδικευμένα εργαλεία και προγράμματα για ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων προώθησης της πράσινης επιχειρηματικότητας, για ευρύτερη χρήση και αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, καθώς και για πιο μαζική συμμετοχή των επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Οι στόχοι που έχουν τεθεί κατά τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του Κέντρου, συνάδουν απόλυτα με τον ευρύτερο στόχο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για μια σύγχρονη, κυκλική και ανταγωνιστική οικονομία, με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Καδής, επισημαίνοντας ότι επιδίωξη του Υπουργείου είναι οι επιχειρήσεις να προχωρούν σε στοχευμένες επενδύσεις στους τομείς της διαχείρισης των αποβλήτων, της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και της προστασίας του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά κονδύλια.

«Η πατρίδα μας, μέσω και του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα προχωρήσει με γοργά και αποφασιστικά βήματα στην πράσινη και στην ψηφιακή μετάβαση, αξιοποιώντας τις προοπτικές που προσφέρει η καλή κατάσταση της οικονομίας μας, παρά τις διαδοχικές κρίσεις που αντιμετώπισε», κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share