X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές,...

H κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές, λέει το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι, όπου Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους συμμάχους να αποφεύγουν τις απειλές και να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Ερωτώμενος για την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία τα χωρικά ύδατα των νησιών που βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο, είπε:

“Δεν υπάρχει αλλαγή στη μακροχρόνια θέση των ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται. Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο”.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος τόνισε πως ενώ οι ΗΠΑ αποφεύγουν να παίρνουν θέση για τις διαφορές στα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών, καλούν όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο.

Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν”, κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share