X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Λαγκάρντ προειδοποιεί για προσπάθειες παράκαμψης των κυρώσεων στη Ρωσία με κρυπτονομίσματα

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί για προσπάθειες παράκαμψης των κυρώσεων στη Ρωσία με κρυπτονομίσματα

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κρυπτονομίσματαστην παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως γράφει η γερμανική ιστοσελίδα Finanzen.net.

«Υπάρχει σίγουρα μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιηθούν τα κρυπτονομίσματα  για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις που πολλές χώρες έχουν επιβάλει στη Ρωσία», δήλωσε η Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέδριο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για έναν «ορισμένο αριθμό παραγόντων – ατόμων και εταιρειών που προφανώς προσπαθούν να μετατρέψουν τα ρούβλια τους σε κρυπτονομίσματα».

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επισημάνει σε όλους όσοι εμπλέκονται σε ανταλλαγές, συναλλαγές και υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα ότι είναι συνεργοί στην προσπάθεια αποφυγής των κυρώσεων.

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, αντίθετα, το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), θα μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές καλύτερη προστασία απορρήτου από ιδιωτικές μορφές ψηφιακού χρήματος.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, επεσήμανε ότι σε αντίθεση με ιδιωτικούς φορείς όπως η Google, η Amazon, η Facebook και η  Amazon  (“Gafa”), οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν οικονομικά συμφέροντα. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ όσον αφορά τον χειρισμό δεδομένων πελατών. «Υπάρχει πολύ περισσότερη προστασία στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ», είπε η Λαγκάρντ.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι οι GAFA, «έχουν ασκήσει εκτεταμένες πιέσεις στις Βρυξέλλες και αλλού για να μειώσουν το επίπεδο αυτής της προστασίας για να κάνουν την κοινή χρήση δεδομένων πολύ πιο χαλαρή, με σκοπό τη δημιουργία εσόδων».

Η Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κεντρικές τράπεζες θα βρουν έναν επαρκή κοινό παρονομαστή για το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

 

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share