X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μαρίνα Αγίας Νάπας θα αναζωογονήσει τη τοπική κοινωνία και θα συμβάλει...

Η μαρίνα Αγίας Νάπας θα αναζωογονήσει τη τοπική κοινωνία και θα συμβάλει στην εθνική οικονομία, είπε ο Naguib Sawiris

Tην εκτίμηση ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας θα αναζωογονήσει την τοπική κοινωνία και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Naguib Sawiris.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε χαιρετισμό του κατά την τέλεση των εγκαινίων της μαρίνας Αγίας Νάπας, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου, ο κ. Sawiris ανέφερε επίσης ότι «η μαρίνα είναι η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τις επενδύσεις του μέχρι τώρα. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που συμβάλλω στην υλοποίηση ενός τόσο μεγαλειώδους έργου που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο ανεβάζοντας τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών» είπε.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «όταν ολοκληρωθεί η μαρίνα θα είναι ένα κόσμημα όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, ένα έργο που θα αναζωογονήσει την τοπική κοινωνία και θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην εθνική οικονομία».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της μαρίνας Σταύρος Καραμοντάνη εξέφρασε «ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη που το έργο που οραματίστηκε ο πατέρας του, Γεράσιμος Καραμοντάνης, σήμερα γυρίζει σελίδα. Σίγουρα αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε τα χρονοδιαγράμματά μας, αλλά με σκληρή δουλειά, επιμονή και θέληση, φτάσαμε σήμερα να τελούμε τα εγκαίνια ενός έργου που όμοιό του δεν έχει αναπτυχθεί ξανά στην Κύπρο».

Χαρακτήρισε τη μαρίνα «ένα αυτόνομο οικοσύστημα διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και νέων θέσεων εργασίας που έδωσε ήδη πνοή στην περιοχή και θα συνεχίσει να το κάνει σε ετήσια βάση. Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα, μια νέα σελίδα ξεκινά για τη μαρίνα Αγίας Νάπας και αυτή είναι ακόμα η αρχή» είπε και σημείωσε πως ο ανατολικός πύργος που ανεγείρεται στο χώρο της μαρίνας αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές της Ανοιξης του 2023.

Τα εγκαίνια της μαρίνας Αγίας Νάπας τέλεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και οι Naguib Sawiris και Σταύρος Καραμοντάνη, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υφυπουργού Τουρισμού, του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και των Δημάρχων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το λιμενικό κομμάτι της μαρίνας λειτουργεί παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ενώ προχωρά η κατασκευή και του οικιστικού μέρους της. Η μαρίνα αναμένεται ότι θα συμβάλει στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Προστίθεται ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας «είναι η μοναδική μαρίνα στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ISO-13687-1 όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση σκαφών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς με σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία. Επιπρόσθετα, διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική ζώνη, πάνω από 4 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share