X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗH μετάδοση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων επιτρέπεται μόνο μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, λέει...

H μετάδοση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων επιτρέπεται μόνο μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, λέει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τον χρόνο που θα επιλέξουν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, καλεί τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς οργανισμούς η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι, η «διεξαγωγή των εκλογών» ολοκληρώνεται όταν ο έφορος εκλογών ανακοινώσει ότι έκλεισαν όλες οι κάλπες και, μόνο τότε επιτρέπεται η μετάδοση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων (exit polls).

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης επισύρει την προσοχή των Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών στις πρόνοιες του άρθρου 46(1) του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, σύμφωνα με τις οποίες: «Απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους σταθμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών».

Η Αρχή, «καλεί όλους τους οργανισμούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τον χρόνο που θα επιλέξουν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα οποιωνδήποτε exit polls».

Παράληψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share