X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Ναυτική Στρατιωτική Ακαδημία στη Βάρνα και πάλι στα πέντε καλύτερα ναυτικά...

Η Ναυτική Στρατιωτική Ακαδημία στη Βάρνα και πάλι στα πέντε καλύτερα ναυτικά πανεπιστήμια στον κόσμο

Η Ναυτική Στρατιωτική Ακαδημία στη Βάρνα της βορειοανατολικής Βουλγαρίας κερδίζει και πάλι μια θέση ανάμεσα στα πέντε καλύτερα ναυτικά πανεπιστήμια στον κόσμο, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη του 2022. Τα νέα ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον Αρχηγό της Ναυτικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, ναύαρχο Καθ. Μπόγιαν Μεντνικάροφ, ενώπιον των προσκεκλημένων των εορτασμών για την 142η επέτειο από την ίδρυση της Ακαδημίας.

Ο Μεντνικάροφ δήλωσε ότι η Ναυτική Ακαδημία κατέχει την 4η θέση στον κόσμο. Το 2022 επαναπιστοποιήθηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια ως ίδρυμα με υψηλής ποιότητας ναυτική εκπαίδευση από το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας. Αυτή η αναγνώριση δίνει στους αποφοίτους της Ακαδημίας την ευκαιρία να πλεύσουν υπό ιαπωνική σημαία χωρίς να χρειάζεται να δώσουν επιπλέον εξετάσεις.

Φέτος αναμένεται να αποφοιτήσει η πρώτη τάξη στρατιωτικών γιατρών, που εκπαιδεύονται από κοινού σε τρία πανεπιστήμια – τη Ναυτική Σχολή, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας και τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Σόφιας. Ο Μεντνικάροφ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή κάνουν την κρατική πρακτική τους και δίνουν τις τελευταίες τους εξετάσεις.

Ο Αρχηγός της Ναυτικής Ακαδημίας έδωσε έμφαση στην απόκτηση του ναυτικού ερευνητικού/τοπογραφικού πλοίου Sv. Sv. Kiril i Metodii (NAVAL RSV 421), το οποίο πλέει στο νησί Livingston, όπου θα υποστηρίξει την 31η Βουλγαρική αποστολή στην Ανταρκτική. Ακόμη, εξέφρασε βεβαιότητα για την επιτυχία της αποστολής. Ο Μεντνικάροφ πρόσθεσε ότι η κατασκευή της πισίνας βαθέων υδάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος και δήλωσε ότι η Ακαδημία απέκτησε εκπαιδευτικό ελικόπτερο.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναύαρχος Κίριλ Μιχαήλοφ.

Στον εορτασμό της επετείου παρευρέθηκαν μέλη των τοπικών και κρατικών αρχών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των ναυτικών επιχειρήσεων και των αξιωματικών. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Αρχηγός της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας, Στρατηγός Βέντσιλαβ Μουταφτσιίσκι.

Η Ναυτική Σχολή της Βουλγαρίας (αργότερα Ναυτική Ακαδημία) ιδρύθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1881 από τον πλοίαρχο-υπολοχαγό Αλεξάντερ Κόνκεβιτς, πρώτο διοικητή του βουλγαρικού ναυτικού. Αρχικά ιδρύθηκε στο Ρούσε της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, αλλά μεταφέρθηκε στη Βάρνα το 1900. Το 1949, η Σχολή πήρε το όνομά της από τον διάσημο Βούλγαρο ποιητή Νίκολα Βαπτσάροφ, απόφοιτο της σχολής το 1926.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share